Machtigingen aan individuele gebruikers of groepen verlenen

U kunt toegang tot Kaspersky Endpoint Security verlenen aan individuele gebruikers of groepen. Als u het afsluiten van het programma bijvoorbeeld is geblokkeerd voor de groep Iedereen, kunt u de machtiging Programma afsluiten aan een individuele gebruiker verlenen. In dat geval kunt u het programma alleen afsluiten als u bent aangemeld als die gebruiker of als KLAdmin.

U kunt alleen accountgegevens gebruiken om toegang te krijgen tot het programma als de computer zich in het domein bevindt. Als de computer zich niet in het domein bevindt, kunt u het KLAdmin-account of een tijdelijk wachtwoord gebruiken.

Zo verleent u machtigingen aan individuele gebruikers of groepen:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Algemene instellingenInterface in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik in de account-tabel op Toevoegen.
  4. Klik in het venster op de knop Gebruiker of groep selecteren.

U ziet nu het standaard dialoogvenster 'Gebruikers of groepen selecteren'.

5. Selecteer een gebruiker of een groep in Active Directory en bevestig uw selectie.
  6. Schakel in de lijst Machtigingen de selectievakjes in naast de acties die de geselecteerde gebruiker of groep mag uitvoeren zonder een wachtwoord in te voeren.

Als een selectievakje is uitgeschakeld, kunnen de gebruikers de actie niet uitvoeren. Mocht bijvoorbeeld het selectievakje naast de machtiging Programma afsluiten uitgeschakeld zijn, dan kunt u het programma alleen afsluiten als u zich hebt aangemeld als KLAdmin, of als een individuele gebruiker met de vereiste machtiging, of als u een tijdelijk wachtwoord invoert.

Bij machtigingen met wachtwoordbeveiliging moet u wel rekening houden met enkele belangrijke aandachtspunten. Zorg dat aan alle voorwaarden voor de toegang tot Kaspersky Endpoint Security is voldaan.

7. Sla uw wijzigingen op.

Als de toegang tot een programma is beperkt voor de groep Iedereen, krijgen de gebruikers toegang tot Kaspersky Endpoint Security naargelang de machtigingen die hen zijn verleend.